Primärvårdens utveckling - Krakau, Ingvar (Socialmedicinsk tidskrift, 1995)
I denna översiktsartikel ges en exposé över primärvårdens brokiga utveckling från provinsialläkarväsendets uppgång och fall till husläkarsystemets uppgång före fall. I artikeln diskuteras såväl organisatoriska aspekter som kompetensutveckling och verksamhetens innehåll. Den utgör en bearbetad version av en redovisning för SBU om utvecklingen inom olika medicinska specialiteter