Den psykologiska betydelsen av sociala relationer: Socialt samspel mellan döva och hörande i arbetslivet - Backenroth-Ohsako, Gunnel (Socialmedicinsk tidskrift, 1995)
Att samarbeta i en bikulturell arbetsgrupp där två olika språk och två kulturer möts kan vara berikande men också sätta samspelet på stora prov. Kommunikationen i en arbetsgrupp mellan döva och hörande människor tar mer tid i anspråk. Artikeln baserar sig på en delstudie, med fokusering på sociala relationer inom ett forskningsprojekt som finansieras av Arbetsmiljöfonden. Individens psykosociala förutsättningar i arbetslivet diskuteras i ett utvecklingspsykologiskt perspektiv.