Vad vet vi idag om invandringen och framtidsperspektiven? - Blomberg, Leif (Socialmedicinsk tidskrift, 1995)
I denna artikel tecknas först flyktingsituationen över hela världen. Framtidsperspektiven är hisnande och för ett litet land som Sverige kan den reella hjälpen bara ske på på den internationella arenan. Vidare redogörs för situationen i Sverige idag och principerna för vår invandrar- och flyktingpolitik.