Korttidsbehandling av traumatiserade flyktingbarn - en offensiv strategi - Hessle, Marie; Levin, Lilian (Socialmedicinsk tidskrift, 1995)
Artikeln beskriver behandlingserfarenheter av krisgstraumatiserade barn från olika tidpunkter i migrationsprocessen. Korttidsbehandlingens strategier lyfts fram och teoriförankras. Författarna pläderar för tidiga behandlingsinsatser, vilket förutsätter förändrade samverkansformer från BUPs och PBUs sida.