Kulturella familjer och oetniska åldringar - Nordin, Lissa (Socialmedicinsk tidskrift, 1995)
Attityder till det annorlunda heter ett pågående projekt om äldre invandrare och vård som genomförs inom ramen för Hälsohögskolans forskningsprogram Kultur i vården visavi vård i kulturen. Ett första delprojekt har genomförts under hösten 1994, vilket innebar intervjuer med personal inom akut psykiatrisk vård. Pågående delprojekt fokuserar på en grupp äldre invandrares tankar om vården men inbegriper också intervjuer med vårdpersonal inom somatisk och öppen psykiatrisk vård.