Hur vill vi dö? - Ternestedt, Britt-Marie (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
Temat för detta nummer av Socialmedicinsk tidskrift är vård och död. I den kultur vi lever, där styrka, framgång och autonomi premieras, är det viktigt att göra döendet mera synligt. Det är också ett av syftena med detta temanummer. Ett annat är att stimulera till debatt: vilken vård önskar vi att människor ska få när livet nalkas sitt slut?