Temaledare: Vad bestämmer våra levnadsvanor? - Isacsson, Sven-Olof (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
Detta nummer av Socialmedicinsk tidskrift är ett temanummer om nuvarande kunskaper om vad som bestämmer våra levnadsvanor. Det bygger på ett seminarium som Riksbankens Jubileumsfond anordnade i riksdagshuset i februari 1993. I seminariet deltog nordiska forskare och svenska riksdagsledamöter. Temanumret utgörs av två delar. Den första och dominerande delen utgörs av en presentation av seminariet "Vad bestämmer våra levnadsvanor?" som anordnades av Riksbankens Jubileumsfond den 17 februari 1993. Den andra delen av detta temanummer utgörs av två artiklar - en om alkohol (Hanson) och en om etik (Hermeren).