Sjukgymnastik inom idrottsmedicin - Zätterström, Rose (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
Under de senaste två decennierna har ldrottsmedicin blivit ett nytt sjukgymnastiskt terksamhetsområde. Betoning av fysisk aktivitet och motion för folkhälsan har varit av betydelse för utvecklingen. I takt med ökande omfattning av idrottsverksamhet har det uppstått behov av rehabiliteringsinsatser och forskning.