Går det att minska de alkoholrelaterade problemen i befolkningen? - Hanson, Bertil S (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
Alkohol är en av de viktigaste orsakerna till sjukdom, för tidig död och olika sociala problem. Det effektivaste sättet att minska alkoholkonsumtionen och därmed de alkoholrelaterade problemen i befolkningen är att kombinera alkoholpolitiska åtgärder med sekundärpreventiva insatser inom sjukvården och befolkningsinriktade förebyggande program.