Att påverka levnadsvanor: Får man? Bör man? - Hermeren, Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
Etikfrågor spelar en central roll i det förebyggande arbetet. Vid Svenska Läkaresällskapets riksstämma 1993 anordnades symposiet "Att påverka levnads vanor - Får man? Skall man? Kan man?" Göran Hermeren, professor i medicinsk etik vid medicinska Forskningsrådet och Lunds universitet, presenterar här en bearbetning av bidraget till riksstämme-symposiet.