"Man kan säga tvärtom för att värja sig ... ": - om interaktion i kris och sorg - Olsson, Mariann; Edhag, Olof (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
Om vikten av varsamhet och empatisk förmåga hos vårdpersonalen talar Mariann Olsson och Olof Edhag i följande artikel om interaktion i kris och sorg på hjärtavdelningar.