Social utblick: Oroande om strokevården - Borg, Arne (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
Som ett led i utvärderingen av Ädelreformen har Socialstyrelsen uppdragit åt Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum att se över vården av strokepatienter i Stockholms län. I tidningen PRO-pensionären har Catarina Berggren berättat om vad man hittills kommit fram till. Resultatet hittills tyder på att utvecklingen måste följas uppmärksamt i fortsättningen. Kvalitetssäkring får inte bara bli ett modeord och en god omvårdnad får inte äventyras av snävt ekonomiska skäl.