Organisering och goda samtal: Ungdomsprojektet inom "Landstinget förebygger AIDS" - Urwitz, Viveca (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
Inom ramen för Stockholms läns landstings program för prevention av STO, HIV och oönskade graviditeter bedrivs ett ungdomsprojekt. Det tar sin utgångspunkt i kognitiv teori och teorier om socialt förändringsarbete. I artikeln beskrivs projektets fyra moment: (1) förankring och mobilisering,(2) kompetensutveckling i nätverket, (3) organisering och samordning samt (4) vidmakthållande. Resultatet beskrivs kort.