Perspektiv och ansatser i det lokala FoU-arbetet - Svensson, Roland (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
Kan forsknings- och utvecklingsarbete nära användarna vara av hög vetenskaplig kvalitet och samtidigt fungera som en kraft i den lokala kunskapsutvecklingen? Riskerar den lokala forskaren i sin välvilja att anpassa sig till lokala behov och problem att bli närsynt och okritisk? Det finns ett stort behov av att diskutera olika förväntningar på det lokala FoU-arbetet, hävdas i den här artikeln. Artikeln bygger på en utredningsrapport om framtida FoU-verksamhet i Landstinget Sörmland (12).