Inte kan man väl forska i Jönköping? - Mjureke, Jan-Åke (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
Landstinget i Jönköpings län har valt att förlägga ansvaret för FoU till Hälsohögskolan i Jönköping. Drygt 200 anställda inom landstinget arbetar med någon form av FoU-projekt. Hälsohögskolans FoU -enhet har bland annat som uppgift att stödja och stimulera denna verksamhet. Jan-Åke Mjureke, forskningsledare och chef för forskningsenheten vid Hälsohögkolan, beskriver här hur FoU-arbetet är organiserat i landstinget. Han diskuterar också de praktiska förutsättningarna för en kvalitativt god forskning på en ort långt från universitetens forskningsinstitutioner.