Forskningsstationen i avvecklingstider - Eriksson, Ingalill (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
Den sociala fältforskningsstationen växte fram som en reaktion mot en inlåst institutionsvärld. Dessa stationer har under flera år kunnat fungera som mötesplatser för forskare och praktiker. Stationen som en metafor uttrycker både idén och praktiken för detta möte. Nu, i 1990-talets avvecklingstider, tycks stationen ändra karaktär. I sparandets spår förvandlas FoU till FoA (forskning och avveckling).