Socialpsykiatrisk organisation: En presentation av Enskede Skarpnäcks psykiatriska sektor - Costa, Filipe; Hydén, Lars-Christer (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
Enskede Skarpnäcks psykiatriska sektor (ESPS) är ett exempel på en sammanhållen psykiatrisk organisation, som har byggts upp utifrån ett socialpsykiatriskt synsätt. Verksamheten har möjliggjort en integration mellan öppen och sluten vård samt en betydande minskning av slutenvården, även för extremt vårdkrävande fall.