Arbetsterapeututbildning - Lundgren Lindquist, Birgitta (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
Arbetsterapeuter utbildas idag vid högskolor och det finns för närvarande åtta utbildningsorter (Göteborg, Stockholm, Umeå, Lund, Linköping, Jönköping, Örebro och Boden). Grundutbildningen omfattar 120 poäng från och med höstterminen 1993. Med den tvärvetenskapliga inriktningen, som ämnet arbetsterapi har, finns en klar risk att kunskaperna inom delområden inte får tillräcklig fördjupning under grundutbildningen. Utbildningen skall dels ge utrymme för kvalificerade yrkesförberedande studier inom arbetsterapins delområden, dels inkorporera nya rön och erfarenheter från forskning och utveckling inom arbetsterapi och angränsande ämnesområden.