Arbetsterapi ur ett aktivitetsperspektiv - Borell, Lena (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
När det är möjligt att formulera vad som är, eller vad som skulle kunna vara, arbetsterapins speciella problematik blir det också möjligt att utveckla arbetsterapi som ett eget ämne. Steg på vägen mot en tydligare avgränsning i förhållande till andra professioner och ämnen kan vara att beskriva och reflektera över arbetsterapi och de olika perspektiv som där förekommer. I denna artikel presenteras och illustreras ett av dessa perspektiv; aktivitetsperspektivet.