Kontinuerlig receptregistrering i Jämtlands län - Boethius, Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1992)
En kontinuerlig individbaserad receptregistrering ger möjlighet att mer detaljerat belysa de mönster som försäljningsstatistiken av läkemedel ger. För att bedöma graden av rationalitet i ett observerat för skrivningsmönster måste inte sällan patienten kontaktas. Den förväntade nyttan av en sådan kontakt måste noggrant vägas mot den känsla av integritetsintrång som den registrerade kan komma att känna.