Från provinsialläkare till distriktsläkare - Haglund, Gustav (Socialmedicinsk tidskrift, 1992)
Fd distriktsöverläkaren Gustav Haglund är en nestor inom svensk allmänmedicin och medicine hedersdoktor. Han har under flera decennier varit en aktiv debattör och förnyare av den svenska primärvården. Här tecknar han utvecklingen från provinsialläkare till distriktsläkare och belyser både förhoppningarna och besvikelserna. Han pekar också på möjligheterna till fortsatt förnyelse - att primärvården får bli människornas sjukvård.