Rumsuppfattning förbisedd trafikfaktor - Tomvall, Tege (Socialmedicinsk tidskrift, 1992)
Svensk trafiksäkerhetsdebatt har gått i stå. Efter en glädjande nedgång har olycks-, skade- och döds statistiken i sommar ökat. Mot detta föreslår en maktlös överhet patentmedicinen mer kontroll, regler och begränsningar - ett spel för gallerierna som inte konstruktivt löser problemet och saknar resurser för genomförande. I stället borde vi uppmärksamma rumsuppfattningens och koncentrationsförmågans betydelse för säker bilkörning och ge bilförarna större eget ansvar parallellt med hårdare straff för faktiskt vållande.