Social utblick: Välfärd i blåsväder? - Borg, Arne (Socialmedicinsk tidskrift, 1992)
Samhällsekonomin urholkas och hotet mot välfärden växer. Många känner stor oro inför utvecklingen. Så även socialstyrelsen som uppdragit åt förre socialdirektören i Norrköping, John Loven, att ge sin syn på läget. Resultatet föreligger i form av en rapport "Välfärd i blåsväder?" (SoS- rapport 1992:6).