Sociala nätverk i bostadsområden, medicinska och sociala funktioner - Nyberg, Per (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
I denna artikel beskrivs hur man utifrån vissa statistiska karakteristika valde ut fem bostadsområden för att med hushållsenkäter undersöka hur det sociala nätverket mobiliseras i vissa problemsituationer. Dessa situationer formulerades så att resultaten skulle ha särskild relevans för förståelsen av hur primärvårdens och socialtjänstens resurser utnyttjas av olika socioekonomiska grupper.