Varför nätverksterapi bör prövas vid schizofrenibehandling - Svedhem, Lennart (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
Kan socialt nätverksarbete vara något som hjälper människor med diagnosen schizofreni? Den befintliga kunskapen talar för detta. I artikeln utvecklas tankar som beskriver hur nätverksterapi skulle kunna vara ett komplement för att förbättra omhändertagandet av unga människor med schizofreni. Kanske kan till och med denna behandling ge bättre långtidsprognos. (Artikeln är en vidareutveckling av ett föredrag hållet vid konferensen "Familjen i schizofrenivår den" i Jönköping 27 -28 oktober 1988)