Alkohol och graviditet - Rydberg, Ulf (Socialmedicinsk tidskrift, 1992)
Under 70-talet identifierades det fetala alkoholsyndromet (FAS) och andra fosterskador i samband med hög alkoholkonsumtion hos modern. Det är dock mycket oklart hur vanliga dessa skador är, liksom hur mycket alkohol en gravid kvinna kan dricka utan risk för fosterskador. Det alkoholförebyggande arbetet på mödravårdscentraler och i föräldrautbildning tenderar att tappas bort och måste åter aktiveras. Det är viktigt att fortsätta sprida budskapet att alkohol och graviditet inte hör ihop