George Vaillant, alkoholismens naturalförlopp och utvärdering av behandling av alkoholism - Andreasson, Sven (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
Med utgångspunkt från den amerikanska psykiatern och forskaren George Vaillants bok "The Natural History of Alcoholism" diskuteras i denna artikel några frågeställningar rörande alkoholismens orsaker, utveckling och behandling. Flera av Vaillants slutsatser har viktiga implikationer för försök att utvärdera effekter av olika behandlingsmodeller för alkoholism