Samband mellan riskkonsumtion av alkohol och social situation bland 19- 21-åriga män - Törnqvist, Claes (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
I artikeln redovisas en enkätstudie vars syfte är att undersöka sambanden mellan riskkonsumtion av alkohol bland 19-21-åriga män och deras sociala situation. Studien är en del i ett större forskningsprojekt: "Epidemiologi och behandling av värnpliktigas alkoholkonsumtion'', vid psykiatriska institutionen, Lunds universitet. Projektet har erhållit finansiellt stöd från Delegationen för social forskning.