Kampen mot HIV och dess medicinska och politiska konflikter - Westerholm, Barbro (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
I kampen mot HIV har hela samhället successivt kommit att engagera sig. Läkarkåren var tidigt aktiv liksom de homosexuellas organisation och en del forskare. Efter några år kom också politikerna att engagera sig i kampen. Därvid uppstod en del konflikter mellan den medicinska professionen och politikerna. I artikeln beskrivs dessa konflikter och ges förslag på hur man i framtiden kan komma runt dem.