Kommundiagnosen — en samhällsscreening av intresse för primärvården - Andrén, Per; Håkansson, Anders (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
Kommundiagnos-metodiken kan ge ett samhällsperspektiv på hälsoproblemen och uppslag till alternativa och mera övergripande angreppssätt. Tre exempel från Landstinget Kronoberg presenteras för att illustrera detta.