Våldsproblematiken i den akuta psykiatriska intensivvården - Palmstierna, Tom (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
I denna artikel beskrivs bakgrunden till förändringar av våldsproblematiken inom psykiatriska institutioner, liksom en studie av faktorer relaterade till våld på en akut psykiatrisk intensivvårdsavdelning.