Personalens reaktioner efter våldsincidenter - Omerov, Majda (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
Våldshandlingar inom sluten psykiatrisk vård emanerar vanligtvis från de svårast sjuka patienterna. Överläkare Majda Omerov, ansvarig för en sk låst psykosavdelning vid psykiatriska klinikerna Danderyds Sjukhus, redovisar i en studie sina erfarenheter, hur man kan påverka våldsutvecklingen inom avdelningen. Dessutom fokuseras också i artikeln personalens reaktioner på de våldsincidenter, som drabbat dem.