Rättspsykiatriskt undersökta våldsbrottslingar - hur är prognosen? - Öjesjö, Leif; Averland, Anne-Marie (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
22 av 44 rättspsykiatriskt undersökta våldsbrotts lingar återföll i brott inom en 5-årsperiod, därav 13 i olika våldsbrott. Fördelningen av återfallen visade att de som bedömts som sinnessjuka hade lägre återfallsfrekvens jämfört med de sk jämställda.