Förklaringar av suicid: några problem - Anderberg, Thomas (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
De skiftande orsakerna till självmord aktualiserar många vetenskapsteoretiska frågor. Författaren belyser här anspråken hos olika suicidförklaringar och vilka typer av variabler som använts i sådana.