Alternativmedicinens utbredning i Sverige - Eriksson, Carl-Gunnar; Davidsson, Gunilla; Davidsson, Uno (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
Utbredningen av alternativ behandling har under 8O-talet ökat. En ökande andel av svenska befolkningen har under senaste året i samband med fysiska eller psykiska besvär besökt någon form av alternativ behandlare. Likaledes har användningen av naturmedel ökat under 8O-talet framhålls av Carl-Gunnar Eriksson, Nordiska hälsovårdshögskolan i Göteborg, och Gunilla och Uno Davidsson, båda verksamma vid Statistiska centralbyrån, Stockholm