Hälsohemsiden på vårdcentral: Att befrämja hälsa och livskvalitet - Westman, Göran; Fridén, Barbro (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
Friskvård och hälsohemsvård har rönt ett ökat intresse bland allmänhet och politiker. I den norra landsdelen har några landsting startat egna hälsohem och hälsocentra. Vännäs vårdcentral i Västerbotten har i samråd med Vindelns hälsocentrum arbetat fram ett primärvårdsbaserat friskvårdsprogram för intresserade patienter. Planering, genomförande och 1-års uppföljning av den första kursen redovisas.