Riskerna med alternativmedicin är underskattade - Boström, Harry (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
Samhället har genom en statlig kontroll sökt skydda medborgarna från skadlig och farlig behandling genom lagar och förordningar. Läkaretikens grund är en omsorg om människan. I denna artikeln redovisar prof em Harry Boström sina kritiska synpunkter på den verksamhet som omfattas av begreppet alternativmedicin. Bakgrunden är medverkan som Läkaresällskapets expert i alternativmedicinkommittéen.