Vad vet barnavårdscentralerna om spädbarn och hur kan kunskapen användas? Rapport om 301 barn och deras familjer - Fransson, Christer; Sundqvist, Annkarin; Macfie, Irene; Carlgren, Mari-Anne (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
De centrala barnhälsovårdsteamen i Bohuslän har intervjuat distrikts- och BVC sköterskor angående deras kunskap om 301 spädbarn och deras familjer. På barnavårdscentralen finns stor kunskap om hur barn och föräldrar har det. För att man skall uppnå ett bra förebyggande arbete kring barn och föräldrars psykosociala situation krävs att sköterskan får tid och stöd så att hon kan utnyttja denna kunskap. Det är angeläget att förvalta den resurs som BVC utgör och gripa oss an de nya "hälsoproblemen" med samma målmedvetenhet som tidigare gjordes för att förbättra barns fysiska hälsa.