Cigaretten och cancerpreventionen: Inte mera av samma saker nu! - Bygren, Lars Olov (Socialmedicinsk tidskrift, 1998)
Totala cancerdödligheten tycks öka och tendensen för arbetarkvinnor är bekymmersam. Fynden måste diskuteras allvarligt. Historien ger dock exempel på att drakoniska kampanjer kan misslyckas och kan ske även medföra bakslag.