De fattiga blir inte fler men de blir fattigare - Sundgren, Magnus (Socialmedicinsk tidskrift, 1998)
Socialstyrelsen redovisar nu för andra gången ett utsnitt ur den sociala situationen i Sverige. Det sker i Social Rapport 1997. Första gången var i Social Rapport 1994. Om serien fortsätter, vilket är högst angeläget, blir den en parallell till de nationella folkhälsorapporterna som, på regeringens uppdrag, nu har blivit ett etablerat inslag i Socialstyrelsens redovisning av övergripande bilder av det svenska samhället. Rapporten recenseras här av Magnus Sundgren f d chef för individ- och familjeomsorgen i Stockholms socialtjänst nu verksam vid Sociamedicinska enheten inom Stockholms läns landsting.