Nytt från FSS: Primärvården till primärkommunerna - FSS - Föreningen Sveriges Socialchefer, (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Föreningen Sveriges Socialchefer anser det ytterst angeläget att det nu tas ett radikalt steg inom äldreområ det. En fortsatt uppdelning av om sorgen på skilda huvudmän med finansiering dels från landstingsskatt, dels från kommunalskatt är ägnat att befästa rådande olikheter och oklarhet i vitala ansvarsfrågor. Modifierade samarbetsavtal med bevarade huvudmannaskapsgränser skulle enligt föreningens mening ge reformen en huvudsakligen "kosmetisk" karaktär.