Arbete och boende hos psykiskt utvecklingsstörda : Delrapport från en uppföljningsstudie 1 - Palmer, Rikard (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Riksförbundet för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna (FUB) startade 1966 en stiftelse, ALA, som syftade till att habilitera psykiskt utvecklingsstörda. I följande artikel redovisas en uppföljning som gäller arbets- och boendesituationen 1982 för 80 av eleverna i nämnda ALA verksamhet. Sammanfattningsvis finner man att arbetssituationen inte är särskilt uppmuntrande medan däremot utvecklingen av boendesituationen varit övervägande positiv.