Bra budskap om mat - vad ska kostupplysaren prata om? - Wirfält, Elisabet (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Artikeln beskriver olika konsumtionsmönster och de faktorer i det västerländska matmönstret som kopplas till de degenerativa sjukdomarna. Vidare behandlas olika strategier som kommit till användning inom hälsoupplysningen och vad som i kostsammanhang är bra budskap. Nio viktiga punkter att koncentrera kostupplysningen till presenteras. Dessutom diskuteras några lärdomar man kunnat hämta från marknadsföringsområdet, tex att anpassa budskapen till målgruppens behov och möjligheter och att ha realistiska förväntningar om hur matvanorna kan förändras.