Bilder för gravt synskadade - Jansson, Gunnar (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
De bilder som framställs för gravt synskadade är vanligen avsedda att avläsas med fingertopparna. Många hittills framställda typer av bilder har visat sig kunna spela en viktig roll, men de har inte fått det stora genomslag, som man kunde vänta sig. Artikeln visar på problem som försvårar för de synskadade att läsa bilderna och diskuterar möjligheterna att lösa problemen.