Barn, handikapp och livskvalitet - Hörnquist, Jan Olof; Sandstedt, Per; Åkerlind, Ingemar (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Utvärdering av medicinska åtgärder bör även beakta patientens livskvalitet. Forskningen med denna inriktning har ännu inte i någon större utsträckning gällt barn och ungdomar med handikappande sjukdomar. En orsak kan vara brist på lämpliga metoder för dessa grupper. I artikeln presenteras en modell för livskvalitetsmätning samt ett därpå grundat självskattningsförfarande.