Nytt från FSS: Vräkningarna måste minska! - Borg, Arne (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Föreningen Sveriges Socialchefer har i skrivelse till bostadsministern starkt understrukit behovet av att hyreslagstiftningen ses över for all komma tillrätta med den oacceptabla situationen for utsatta grupper på bostadsmarknaden. En viktig grundprincip i socialtjänstlagstiftningen är att verksamheten ska bygga på respekt for människors rätt till självbestämmande och integritet. Våra insatser ska utformas och genomföras tillsammans med den enskilde. Socialtjänsten har m a o inte möjlighet att utan den enskildes samtycke och medverkan ta ställning till behovet av bistånd. Den utredningstid socialtjänsten behöver i det enskilda ärendet kan därför variera.