En europeisk konferens om barnmisshandel - Blomstrand, Svante (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
I nedanstående artikel redovisas innehåll och erfarenheter från den första europeiska konferensen om barnmisshandel, som ägde rum på Rhodos i april 1987. Bitr överläkare Svante Blomstrand, Barnkliniken, Lasarettet i Borås konstaterar att kunskaper och kvalitet på omhändertagande för de aktuella problemfamiljerna betingas helt på intresset och kunnandet hos enstaka personer. Resultatet blir stora skillnader från land till land från region till region inom ett land. Stora insatser krävs därför i att systematiskt sprida kunnande och nyheter och göra lyckade arbetsmodeller kända och spridda.