Undervisning som behandlingsform i diabetesvården; mål och resultat - William-Olsson, Lena (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
Många misslyckanden i diabetesvården är "onödiga" dvs de borde ha gått att undvika. Undervisning på flera sätt har därför erbjudits diabetespatienter. Resultaten av denna visar på oväntade och intressanta problem - psykologiska, pedagogiska, medicinska och forskningsteoretiska.