Barn med MBD-problematik vid en habiliteringsavdelning - Bjerre, Ingrid; Björling, Peter; Ekström, Kerstin; Herrstedt-Andersson, Liselott; Mattsson, Gunborg; Nimeus, Bengt; Wendel-Nilsson, lng-Marie (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
Under åren 1976-1984 remitterades 130 barn till habiliteringsavdelningen i Malmö med frågeställning MBD eller närliggande problematik. De flesta barnen kom från BVC eller skola. Alla hade problem från flera olika områden, även om motoriska problem dominerade. Många barn var svagbegåvade. Vi redovisar här symtom, neurologiska fynd och bedömning av motorik, intellektuell nivå och språk hos dessa barn samt vad vi gjorde för dem i form av gruppbehandling, enskild behandling och kontakter med skola och förskola. Vi hoppas att denna genomgång kan vara en grundval för fortsatt planering för barn med MBD inom habiliteringen.