Tillväxt- och näringsproblem hos barn med cerebral pares - Dahl, Margareta (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
Nutritionen spelar en central roll för barnets hälsa och utveckling. Detta gäller såväl barn med som utan handikapp. Det är av största betydelse att de barn, som löper risk att utveckla en näringsrubbning upptäcks och behandlas så tidigt som möjligt. Ett optimalt näringstillstånd bör vara ett av habiliteringens delmål. I denna arti kel ges en översikt och diskuteras orsakerna till tillväxt- och näringsproblem hos barn med cerebral pares. Margareta Dahl är avdelningsläkare vid barnmedicinska kliniken, Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Hon har sedan 1981 ägnat sig åt forskning om uppfödnings- och näringsfrågor hos barn med och utan handikapp.